Emmi: A Soros-szervezetek akciója volt a pénteki diáktüntetés

2019. április 27., 07:03

Szerző:

Péntek délután több száz diák tüntetett a Kossuth téren a követeléssel, hogy halasszák el az egyetemi felvételihez 2020-tól kötelező nyelvvizsga bevezetését mindaddig, amíg az ország minden iskolájában elérhetővé nem válik a minőségi nyelvoktatás. Álláspontjuk szerint ma a magyarországi iskolákban nem megfelelő a nyelvoktatás színvonala, így azoknak a diákoknak nincs lehetőség a továbbtanulásra, akiknek a szülei nem tudnak drága különórákat fizetni. követelték, hogy Orbán Viktor 2019. szeptember elsejéig tegyen le egy középfokú B2-es nyelvvizsgát Az Emmi a tüntetésre hibátlan közleménnyel reagált, a tárca oktatásért felelős államtitkársága délután, még kezdés  előtt közölte az MTI-vel, 

hogy négy héttel az európai parlamenti választás előtt a Soros-szervezetek és a több ellenzéki párt ismét politikai kampányakciókhoz akarja felhasználni a diákokat.

A tárca szerint a nyelvvizsgához kötött felvételiről szóló döntést 2014 óta ismerik az iskolák, a pedagógusok, a szülők és a diákok, bevezetését tehát több mint hat év felkészülés előzi meg.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Emmi úgy véli, a mostani az első olyan kormány Magyarországon, amely segíti a fiatalok nyelvtanulását, és jelentős anyagi terhet vesz le a szülőkről azzal, hogy ingyenessé tette az első sikeres nyelvvizsgát és bevezeti a kétszer kéthetes ingyenes külföldi nyelvtanfolyamokat.

A Jövőt a diákoknak! címmel rendezett tüntetésen Gyetvai Viktor arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy adja meg az időpontot és a helyet, ahol 2019. szeptember 1-ig leteszi a nyelvvizsgáját vizsgázik, hogy a diákok is vele mehessenek. Szólt arról is, ha ez nem történik meg, népszavazást kezdeményeznek, hogy ne lépjen életbe 2020-ban ez a módosítás, valamint azért is, hogy ne lehessen miniszterelnök, aki nem teljesíti az egyetemi felvételi elvárásait.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.