Eltüntették az MSZP patkányozós videóját

2019. április 30., 09:36

Szerző:

Törölte az MSZP a hétfőn közzétett patkányozkormányozós videóját, amelynek alapgondolata a párt képviselője, Bangóné Borbély Ildikó félresikerült nyilatkozata után az volt, hogy nem a Fidesz szavazói patkányok, hanem az Orbán-kormány.

Emlékeztetőül: Bangó Borbély Ildikó az ATV reggeli műsorában arra a kérdésre, hogy miért nő a Fidesz népszerűsége, oda nem illő módon szóba hozta a fővárosi patkányinváziót, szavai pedig félreérthetetlenül arra utaltak, hogy a Fidesz szavazói patkányok volnának. Több sem kellett a Fidesznek, azonnal kampányt indított Bangóné ellen, aki csak tessék-lássék kért bocsánatot vállalhatatlan mondataiért. Hétfő reggel aztán Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányfőnöke – a párt és a Párbeszéd listájának második helyezettje – közzétette a patkánykormányozós videót, amelyre baloldali-liberális véleményformálók felháborodással reagáltak. Keddre a videót eltüntették, Ujhelyi István pedig a következőt posztoltra a Facebookon:

„FONTOS KÖZLÉS!

Kampányfőnöknek lenni nem könnyű feladat. Egyszerre kell megfelelni a választói elvárásoknak, állni az ellenfél aljas támadásait és védeni a saját közösségünket, támogatóinkat. Engem nem abból a fából faragtak, amelyik meghajlik vagy megroppan a teher alatt. Békeszerető és békességet hirdető ember vagyok, de ha minket ütnek, csak megkeményítenek vele és kész vagyok visszaütni, ha kell. Kampányfőnökként ezután is bármikor kiállok és megvédem közösségünk tagjait és választóinkat a nemtelen, hazug és gerinctelen támadásoktól. Ezután sem fogjuk tűrni, hogy hazaárulózzanak vagy az akasztásunkon viccelődjenek a hatalom szereplői és kiszolgálói. Ha támadnak, mi visszatámadunk. Ez az MSZP nem hagyja magát, jobb, ha a fideszes urak és kiszolgálóik ezt tudomásul veszik!

Meghallottam és megértettem ugyanakkor közösségünk véleményformálóinak féltő szavait is. Nincs vitánk egymással, sőt. Mi nem akarunk hazánk kútmérgezői lenni, nem akarjuk kirúgni magunk alól a rothadt hatalommal szemben meglévő morális mankónkat. Nem is tettük, nem is tettem. Nem is fogom soha. Mi különbek vagyunk ennél a rezsimnél és féktelen maffiacsaládjánál. Nem is folytatunk patkányozós kampányt. A Fidesz hazug, súlyos pénzekkel meghirdetett kampányára adtunk hangos, karakán és – vállalom – sokkoló választ. Tudom és érzem a visszajelzések tömegéből, hogy sokak elvárása volt az, hogy végre határozottan és egyértelműen kiálljunk magunkért és közösségünkért. A válaszvideónk, a figyelemfelhívó üzenetünk elérte célját és célzottjait, a mai nappal le is vettük az oldalainkról. Mert nem süllyedünk le a mocsárba melléjük dagonyázni. De azt sem tűrjük, hogy minket belenyomjanak. Elvárom, hogy a Fidesz befejezze hazug kampányát velünk szemben.

Kampányfőnökként teszem a dolgom, a Fidesz vezetőinek és méregkeverőinek szóló válaszadás után visszatérünk az európai üzeneteink közvetítéséhez. Mert van egy olyan európai víziónk, a “Haza, Szeretet, Európa” programja; amely támogatást és figyelmet érdemel. Tesszük a dolgunk.”

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.