Országos kampányt indít a Fidesz Bangóné Borbély Ildikó ellen

2019. április 28., 17:52

Szerző:

A Fidesz a párt közösségi oldalára feltöltött rövidfilmmel többlépcsős tájékoztató akciót indít és a magyar emberekhez fordul, mert úgy gondolják, hogy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) országgyűlési képviselő kijelentése után téved a képviselő, a pártja és az ellenzék is, ha azt hiszik, ilyen eset következmények nélkül maradhat.

Fotó: Merész Márton

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnapi balatonfüredi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a MSZP-s országgyűlési képviselő az ATV-ben  patkánynak nevezte a Fidesz támogatóit, ami szerinte "felháborító, elfogadhatatlan és mélyen sértő" magyar emberek milliói számára. Véleménye szerint Bangóné Borbély Ildikó ezzel a kijelentésével átlépett egy olyan határt, amelyet nem lehet, mert nem szabad embereket megalázni akkor sem, ha politikai ellenfél szavazóiról van szó. Mivel pénteki és szombati felszólításuk mind a képviselő, mind pártja vezetői részéről süket fülekre talált, csak kínos és gyáva magyarázkodásba kezdtek, ezért a Fidesz első lépésben a rövidfilmmel a jóérzésű magyar emberekhez fordul, akik úgy gondolják ilyen durva és sértő mondat nem maradhat következmények nélkül, és arra kérik őket, hogy emlékezzenek erre a május 26-án az európai parlamenti szavazás napján.

Hidvéghi Balázs kérdésre elmondta, további lépések is lesznek, attól függően, miként folytatódik a történet, mert erről az egészen elképesztő botrányról tájékoztatni kell a választópolgárokat. 

Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy Bayer Zsolt a 2018. április 8-i parlamenti választásokat felvezető kampányban sivalkodó patkánynak nevezett mindenkit, aki úgy érezte, hogy Orbán Viktor megfenyegette a tzavaly március 15-i beszédében.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.