Lemondásra szólították fel az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikót, aki szerint sok a patkány Magyarországon, ezért nő a Fidesz támogatottsága

2019. április 26., 16:20

Szerző:

Csütörtök reggel Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő volt az ATV Start műsorának egyik vendége. Kárász Róbert műsorvezető az MSZP-Párbeszéd sajtótájékoztatójáról kérdezte, amelyet a két ellenzéki párt Ellopott pénzek helyett tiszta kezek Európáját címmel tartott.

A műsorvezető arról kérdezte az országgyűlési képviselőt, Bangóné Borbély Ildikót, hogy miért akarják elhitetni az emberekkel, hogy itthon az uniós pénzeket ellopják. A műsorvezető szerint az országot járva ugyanis azt látni, hogy új épületek, infrastruktúra, úthálózat, stadionok vannak.

Bangóné erre azt felelte, hogy nem elhitetni akarják az emberekkel, hanem minden felmérés azt mutatja, hogy Magyarországon a legnagyobb problémának az egészségügy helyzetét tartják az emberek, de rögtön második helyen a korrupció mértékét említik. Bangóné szerint a fideszes szavazók is tisztában vannak azzal, hogy az uniós beruházások nagy részét ellopják.

A műsorvezető ezután arról kérdezte az általa szókimondónak nevezett politikust, hogyan lehetséges, hogy a Fidesz támogatottsága folyamatosan emelkedik, ha közben a kormány ellopja az uniós pénzeket.

– Csak hogy egy mondatot mondjak, ha már szókimondó vagyok. Sok a patkány Magyarországon. Ha már a patkánytéma felhozódott itt Budapesten. És nem csak Budapesten

– felelte.

A műsorvezető visszakérdezett arra, hogy ennek mi az áthallása.

– Mindenki úgy gondolja, ahogy akarja. Ezt meg kellene állítani, a patkányinváziót is, mert nagyon sok kárt tudnak okozni Magyarországon, és okoztak is az elmúlt időszakban

– felelte a képviselő.

Azután arról beszélt, hogy a Fidesz függőségi viszonyokat alakított ki, vidéken a hatalomtól függnek az emberek, és milliárdokból hülyítik a magyarokat. Azt nem mondta ki egyértelműen, hogy a patkányozással a Fidesz támogatóira, szavazóira gondolt, de a szavait nehéz másképp értelmezni. Alant a 444 által vágott videorészlet.

Az Index érdeklődésére később az alábbi magyarázatot adta nyilatkozatára a politikus.

– A Fidesz szavazóit én nem bántom, de ha Magyarországon az rendben van, hogy Budapestet elárasztják a patkányok, ha Magyarországon rendben van az, hogy kiforgathatják, a kormánymédia kiforgathatja minden ellenzéki politikusnak így a mondatát, úgy a mondatát, ha Magyarországon rendben van az, hogy az egészségügyet ilyen szinten rombolták le (...) vagy hogy teszik tönkre a gyerekeink jövőjét, akkor hadd legyen véleményem erről a kialakult helyzetről.

Budafok momentumos polgármesterjelöltje, Havasi Gábor Facebook-oldalán azt írta, hogy Bangóné Borbély Ildikónak azonnal le kell mondania képviselői mandátumáról, és bocsánatot kell kérnie. Megjegyezte azt is, hogy helytelen és káros, ahogy a szocialista politikus a fideszes szavazókról beszélt, és megnyilvánulása azt is mutatja, hogy tart ma a közbeszéd.

Időközben Bangóné a Facebook-on kért bocsánatot szavaiért:

„Megelőzve minden további félremagyarázást: meg sem fordult a fejemben, hogy szavazókat összefüggésbe hozzak a patkányinvázióval. Patkányhelyzet persze ettől még van, és ezt a krízist azonnal kezelni kell. Erről beszéltem az ATV-ben is. Ha valaki ennek ellenére is megbántódott, akkor bocsánatot kérek!”