Valószínűleg meggyilkolták az eltűnt maglódi vállalkozót, az ismerőse tüntethette el a holttestét

2019. augusztus 5., 10:37

Szerző:

A Bors értesülése szerint a rendőrség már emberölés gyanúja miatt nyomoz a május 21-én eltűnt maglódi vállalkozó, Pintér Gyula ügyében. A lap információi szerint a május végén őrizetbe vett L.-t letartóztatták, és egy Pest megyei büntetés-végrehajtási intézetben van. Szeptember végén döntenek arról, hogy meghosszabbítják-e a letartóztatását.

A Bors biztos forrásokra hivatkozva azt írja: a férfit – aki korábban egyedi azonosítójel meghamisítása és orgazdaság miatt három évet töltött börtönben – azzal gyanúsítják, hogy közreműködött Pintér Gyula holttestének elrejtésében.

Ez azt jelenti, hogy a vállalkozó már nem él, és nem természetes halált halt.

A Bors megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, de a lap értesüléseit a folyamatban lévő nyomozás érdekeire hivatkozva nem kommentálták.

Pintér Gyulának azután veszett nyoma, hogy a gyömrői műhelyénél beszállt a Hummerjébe a kutyájával együtt, és valahova elhajtott. Vizslája pár nap múlva Szlovákiában került elő, a terepjáróval pedig másnap éjszaka valaki visszaállt a férfi udvarába.

A május végén őrizetbe vett L. közvetlenül Pintér Gyula eltűnése előtt a férfi gyömrői műhelyében járt biciklivel, ő találkozott vele utoljára. L. és Pintér Gyula üzleti kapcsolatban állhattak egymással. A Bors úgy tudja, a hatóságoknak bizonyítékuk van arra, hogy L. a maglódi vállalkozó eltűnése után Szlovákiában járt. L. azonban eddig nem tett vallomást, holttest pedig a mai napig nincs.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.