Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Egy újabb holttestet emeltek ki a Margit hídnál, ő a Hableány 13. áldozata

2019. június 5. 10:51 - szerző: 168 Óra/MTI

A múlt szerdai hajóbaleset újabb áldozatát emelték ki szerda délelőtt a Dunából a Hableány hajóroncsnál – közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) az MTI-vel.

A holttestre a műszaki mentésért felelős nemzetközi csapat egyik magyar búvára talált rá a hajó egyik nyílászárójánál, miközben a hajóroncs műszaki állapotát mérte fel, és lehetséges rögzítőpontokat keresett a későbbi kiemeléshez.

A magyar és külföldi szakemberek a hajóroncs mielőbbi kiemelése érdekében tovább folytatják a műszaki mentést előkészítő munkálatokat – jelezte a TEK

Dunai hajóbaleset - Újabb holttestet találtak a hajóroncsná
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Május 29-én este 9 óra 5 perckor a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elsüllyedt. Hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét pedig még aznap megtalálták, 21 ember eltűnt. Azóta több újabb áldozat holttestét találták meg, de 15 embert még keresnek. A kutatást nagyon nehezíti a Duna áradása és a gyors sodrás, illetve az, hogy a víz alatt szinte semmit nem látnak a búvárok.

A Viking kapitányát letartóztatták, a szállodahajó azonban már másnap elhagyta Budapestet. Magyar György ügyvéd erről azt mondta a 168 Órának, hogy a hajót nem lett volna szabad elengedni ilyen súlyos, halálos tömegszerencsétlenség esetén, itt kellett volna maradnia, amíg le nem zajlik az összes vizsgálat.

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz amelyeket csak 18 éven felüli olvasóinknak ajánlunk.

18