Durvul a fideszes belharc, Deutsch Tamás válogatott jelzőkkel szállt bele Navracsics Tiborba, aki nemrég finoman bírálta a kormánypártot

2020. január 8., 13:41

Szerző:

Szépen alakulnak az erőviszonyok a Fidesz egyre látványosabb belharcában. Hol Lázár János, hol G. Fodor Gábor, hol Navracsics Tibor nyilatkozik egy merészet pártjáról, utóbbit pedig már nem hagyta szó nélkül Deutsch Tamás. 

A Fidesz EP-képviselője a Facebook-oldalán azt írta:

Én nagyon karmolom a korábbi üzengetős helyett a sejtelmes, szomorú, kicsit sértett, kényszeredetten mosolygó és nagyon okos, de titokzatos új Navracsics Tibor szerepet. Ennyi.

Deutsch arra utalt, hogy 2017-ben Navracsics és Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság akkori elnöke közös cikkben állt ki az oktatás és a kultúra mellett a Tagesspiegel nyomtatott kiadásában, a magyar politikus élesen bírálta a Soros Györgyöt célkeresztbe állító nemzeti konzultációt, hogy a kormány egyébként egy vagy két újságcikkre alapozta az egészet. Navracsics már ezzel is szembement az akkor éppen folyamatosan sorosozó magyar kormány politikájával.

Navracsics, mint az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos legutóbb pedig többek között azt mondta a Jobbik-közeli N1TV-nek, hogy az ő gondolkodásmódja nem tartozik a Fidesz fősodrába, a pártnak valóságérzékelési problémája van, de kitért arra is, hogy Orbán Viktor szerepe a párton belül nem fog megkérdőjeleződni egyhamar, mert a Fidesz és a miniszerelnök olyan mértékben egy identitássá vált, hogy ez így marad hosszabb távon is. 

 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.