G. Fodor Gábor már félti a Fideszt, ha ez így megy tovább, Orbán Viktor pártja újra veszíteni fog

2020. január 7. 12:10 - szerző: 168 Óra

Nem akárhonnan kapott újabb figyelmeztetést a Fidesz, Lázár János után a finoman szólva kormánypárti 888 főszerkesztője is óvatosságra inti Orbán Viktor pártját. A Fideszt az elkényelmesedéstől féltő G. Fodor Gábor szerint ha a kormánypárt nem tér magához, bizony két év múlva veszíteni fog.

Az ellenfelek összeálltak, kíméletlenebbül fogalmazva, össze tudnak állni. A Fidesznek tehát abból kell kiindulnia, hogy ez meg fog ismétlődni 2022-ben is

– idézi a hvg.hu a politológus  „Ez vár a Fideszre 2020-ban” című írását.

G. Fodor Gábor szerint a magyar politikának konstans eleme Orbán Viktor személye, az ő leváltásában a kormánypártnak gondolkodnia felesleges. A Fidesz szerinte mindig rátalál azokra az ügyekre, amelyek érdeklik az embereket, van egy professzionális politikai tudásuk, ám vannak kihívást jelentő változások is, felbomlani látszik a centrális erőtér.

Van ellenfél. Ettől elszokott a Fidesz, a rutin helyett át kell állnia egy olyan stratégiára, amely számol azzal, hogy tényleges ellenfél van, sőt bármit is gondol az ellenfél képességeiről (mentális, társadalmi, politikai állapotáról), még ez az ellenzék is képes volt arra, hogy néhány helyen megverje a Fideszt.

Emlékezetes, a minap Lázár János volt Miniszterelnökséget miniszter, jelenleg országgyűlési képviselő a Promenádnak adott interjújában állt bele a Fideszbe, az önkormányzati választások kapcsán kijelentette, hogy pártja komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan, legfőbb ideje lenne, hogy valós problémákkal, az emberek hétköznapi kihívásaival foglalkozzon, például a világszínvonalú oktatás és egészségügy megteremtésével.