Jogerősen tíz év fegyházra ítélték a nagypapát, aki saját unokáit zaklatta szexuálisan

2019. szeptember 17., 18:20

Szerző:

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon jogerősen tíz év fegyházra ítélte azt a nagypapát, aki unokáit szexuálisan zaklatta – derül ki a bírósági közleményből.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2019 áprilisában N. L. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és gyermekpornográfia bűntette miatt tíz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársának lánya a saját családjával egy háztartásban élt. Amikor a vádlott élettársa elhunyt, a férfi a családdal maradt, a kiskorú gyermekek ellátásban továbbra is részt vett.

A gyerekek születésüktől fogva nagyapjukként tekintettek a vádlottra. Élettársa halála után azonban a vádlott az addig unokáiként szeretett, akkor 13 illetve 10 éves két kislány felé szexuálisan kezdett vonzódni, és szexuálisan zaklatta őket. meg is fenyegette a lányokat, hogy ha elmondják a velük történteket megveri, megöli őket.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

(A 24.hu nyomán.)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.