Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Jogerősen tíz év fegyházra ítélték a nagypapát, aki saját unokáit zaklatta szexuálisan

2019. szeptember 17. 18:20 - szerző: 168 Óra

A Debreceni Ítélőtábla másodfokon jogerősen tíz év fegyházra ítélte azt a nagypapát, aki unokáit szexuálisan zaklatta – derül ki a bírósági közleményből.

Az első fokon eljárt Egri Törvényszék 2019 áprilisában N. L. vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak és gyermekpornográfia bűntette miatt tíz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és élettársának lánya a saját családjával egy háztartásban élt. Amikor a vádlott élettársa elhunyt, a férfi a családdal maradt, a kiskorú gyermekek ellátásban továbbra is részt vett.

A gyerekek születésüktől fogva nagyapjukként tekintettek a vádlottra. Élettársa halála után azonban a vádlott az addig unokáiként szeretett, akkor 13 illetve 10 éves két kislány felé szexuálisan kezdett vonzódni, és szexuálisan zaklatta őket. meg is fenyegette a lányokat, hogy ha elmondják a velük történteket megveri, megöli őket.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

(A 24.hu nyomán.)