Cigányverés Hevesen: bántalmazták és a szolgálati járműbe tuszkolták a rendőrök?

Brutálisan elbánt vele pár egyenruhás rendőr - állítja egy roma fiatalember. Az ügyben az Egri Nyomozó Ügyészség is vizsgálódik.

2009. december 13., 12:44

Szüleihez tartott hazafelé pénteken este egy 30 év körüli roma fiatalember Hevesen, amikor megállt mellette egy rendőrautó. A kiszálló egyenruhások előbb megverték, majd a szolgálati járműbe tuszkolták a férfit. Elmondása szerint egy gáz-riasztópisztollyal fejbe is lőtték. Ezt követően a város határában, egy tó közelében dobták ki az autóból - osztotta meg az esettel kapcsolatos információit lapunkkal dr. Magyar Elemér ügyvéd. Az ismert jogvédő hozzátette: a fiatalember ittas volt, ám ezt ő maga is elismerte. Szólt arról is, hogy úgy tudja, az Egri Nyomozó Ügyészség ügyésze egy rendőrt már meghallgatott az ügy kapcsán.

Az esettel kapcsolatban a

heol.hu, a Hever megyei online hírportál megkereste a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesét, Kocsis Irén Mária r. alezredest. Mint elmondta, egy férfi valóban tett feljelentést rendőri bántalmazás miatt. A sértettet - akit az egri kórházban ápolnak, az elsődleges adatok szerint könnyű sérülésekkel - az Egri Nyomozó Ügyészség ügyésze már meghallgatta. Az állítások valóságtartalmára is az ügyészség vizsgálata derít majd fényt.

Szegedi Erzsébettől, az egri Markhot Ferenc Kórház szóvivőjétől a lap megtudta, hogy a férfi ma jelentkezett az intézményben. Sérülései nyolc napon belül gyógyulóak.

Dr. Hajdú Tamás, az Egri Nyomozó Ügyészség vezetője pedig elmondta, hogy felvették a férfi feljelentését. A férfi orvosi vizsgálaton esett át, sérüléseit pedig dokumentálták. Az ügyben eddig csak a sértettet hallgatták meg.