Henteskéssel a kezében támadt a rendőrőrsre egy férfi Jászapátin, két és fél év börtönre ítélték

2020. április 30., 15:55

Szerző:

Két és fél év börtönre ítélte a Szolnoki Törvényszék azt a férfit, aki ittasan,

egy henteskéssel a kezében ütötte és rugdosta a Jászapáti Rendőrőrs kapuját, miközben ordibálva szidalmazta és fenyegette a bent tartózkodó rendőröket

- olvasható a szervezet közleményében.

A Jászapáti Rendőrőrs épülete. (Fotó: Google Street View)

A történteket is felidézik. 2018. november 27-én a férfi barátaival italozott, majd ebéd után egy henteskést vett magához és azzal indult el egyik ismerőséhez. Amikor a helyi rendőrőrs épületéhez ért, rugdosni kezdte annak kapuját, és a rendőrök megölésével fenyegetőzött. A dühöngő férfit a barátai próbálták visszatartani. Egyiküknek sikerült elvenni tőle a kést, a rendőrök pedig megfékezték és őrizetbe vették.

Elsőfokon a Jászberényi Járásbíróság 2019. december 2-án hozott ítéletet az ügyben. A férfit garázdaság bűntette és 6 rendbeli zaklatás vétsége miatt 2 év 6 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy másodfokon a Szolnoki Törvényszéken folytatódott.

A Szolnoki Törvényszék 2020. április 2-án az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta

- zárult a tájékoztatás. 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.