Brutális kegyetlenséggel megverte a saját anyját Egerbaktán egy férfi, azt kiabálta, miért nem kapott tőle rendes nevelést

2018. október 29., 09:57

Szerző:

Idén áprilisban egy 22 éves egerbaktai férfi feldúltan és indulatosan ért haza, ahol minden előzmény nélkül kiabálni kezdett az ott vele együtt lakó édesanyjával, számon kérve rajta azt, hogy nem nevelte meg, és emiatt fog börtönbe kerülni. A korábban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt férfi ellen ugyanis több büntetőeljárás is folyamatban volt, attól tartott, hogy börtönbe kell vonulnia. Gyakran és sokat ivott, rendszerint indulatos volt.

Aznap este a hajánál fogva lerántotta a földre az ágyban fekvő asszonyt, majd ököllel többször megütötte, megrugdosta, végül két lábbal a fejére állt. Amikor az asszony megpróbált felkelni, visszalökte a padlóra, nagytestű kutyáját pedig ráuszította – írja az ügyészség.

A kutya többször beleharapott a nő arcába és hátába. Amikor az asszony megpróbált kimenni a házból, a fia egy konyhakést szorított az oldalához azzal a kijelentéssel, hogy „egyszerűbb lesz, ha agyonverlek és fölfalatlak a kutyával”. A súlyosan sérült nőnek végül a közeli erdőn át, gyalogosan sikerült elmenekülnie, így jutott el az egri kórházba, ahol ellátásban részesült.

A 48 éves asszony számos sérülést, köztük a fejének bal oldalán többszörös koponyatörést szenvedett.

A Heves Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a bűncselekmény elkövetése után őrizetbe vett, majd letartóztatásba helyezett elkövetőt. Az ügyészség indítványozta a férfi ellen folyamatban lévő egyéb büntetőeljárások bíróság általi egyesítését, illetve végrehajtandó börtön kiszabását és a korábban felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is.

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.