Botrány! Így próbál ellenzéket vásárolni magának a Fidesz

Lévai István Zoltán, a Fidesz választókerületi elnöke 5 millió forintot is fizetne a Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik politikusának, Aleva Mártának, ha elindulna a XVIII. kerületben a 2024-es önkormányzati választásokon, ezzel csökkentve a jelenlegi polgármester esélyeit. Az MKKP passzivistája azonban nem állt kötélnek, inkább a sajtóhoz fordult. 

2023. szeptember 18., 11:56

Szerző:

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egyik tavalyi országgyűlési képviselőjelöltje kereste meg a Válasz Online-t azzal, hogy felhívta őt Lévai István Zoltán XVIII. kerületi fideszes képviselő, és megkérdezte tőle, akar-e indulni a kerületben a jövő évi önkormányzati választásokon. „Mondtam, hogy nem, mire ő: meghív kajálni, egy beszélgetést csak megér, ők ugyanis minden anyagi feltételt biztosítanak nekem a kampányomhoz. Arra gondoltam, elmegyek és megtudom, mennyi egy MKKP-s jelölt ára…” – írta Aleva Márta a lapnak. 

Végül összejött két találkozó és a több mint kétórás beszélgetés alatt a fideszes képviselő nyíltan vázolta saját helyzetét ésazt, hogy hogyan lenne polgármester. 

 Aleva Márta MKKP

A XVIII. esetében nem csak a polgármesteri poszt tét,hiszen ha Fidesz veszít, a főváros irányítása múlhat rajta. Lévai István Zoltán  a Fidesz választókerületi elnöke Budapest 15-ös számú választókerületében (XVIII. kerület). 

A találkozókról felvétel készült, az egyik ilyen beszélgetésen a következők hangoztak el:

Lévai: Beszéltem a barátommal, ő segít, nyilván, az operatív részébe nem is akar belefolyni. Mi megbeszéljük és akkor…

Aleva: Ja, tehát akkor ő nem is akar velem találkozni?

Lévai: Azt mondta, ebbe a részébe nem akar belefolyni. Megértettem, elfogadom. Mégiscsak ő egy komoly üzletember. Azt mondta, ezt inkább intézzem én. Mondtam neki, hogy nyilván ezt meg lehet oldani máshogy is. Igazából rajtunk múlik, hogy akkor hogy legyen és miként.

Aleva: A hogyan és miként az egyik kérdés, a mennyiért a másik. Rossz szájízű lenne, hogy mennyiért, de megpróbáltam kiszámolni, mennyibe került nekem, hogy kutyapártosat játszottam. És nagyjából 4 millióba került nekem ’22-ben…

Aleva: Májusig nekem kell mondjuk ötmillió forint, tehát havi 500 ezer forint. Hogy belevágjak.

Lévai: Korrekt. Konkrét.

Aleva: Akkor lemondom a munkáimat.

Lévai: Mondd meg, hogy hova…

Aleva: Lehet úgy is, hogy havonta találkozunk és a kezembe nyomod. Tényleg, így is lehet.

Lévai: Akkor két út van. Az egyik, hogy akkor megmondod, hova kell ezt befizetni vagy átutalni. A másik verzió pedig az, hogy havonta akkor találkozunk.

(Kiemelt képünkön: Dr. Lévai István Zoltán fideszes képviselő. Fotó: Facebook oldala)

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával.