Borkai Zsolt és a „maffiakormányzás" ellen tüntetnek szombaton Győrben

2019. október 9., 12:13

Szerző:

A Momentum győri helyi szervezete tüntetést szervez Borkai Zsolt korrupciós és egyéb ügyei miatt a választás előtti napra, október 12-re, Győrben – tudatta közleményében a párt 

Mint írják, az elmúlt napokban látott napvilágot, hogy Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármester és maffiaköre mire költi az adófizetőktől ellopott korrupciós pénzt: yachton tartott szexpartikra. Az ügyet nyilvánosságra hozó blog arról ír, hogy Borkai yachtos bulijára a polgármesterként tett szívességek ellentételezéseként kerülhetett sor.

 

A sajtó azóta azt is kiderítette, hogyan hálózta be egész Győrt Borkai és néhány hozzá köthető ügyvéd, hogyan lopnak ki évente milliárdokat a győriek zsebéből. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy néhány fideszes teljesen kifossza a várost.

Felelniük kell. Borkai Zsolt ügye azt is megmutatja, mit jelent valójában Orbán Viktor “keresztény szabadsága”: azt, hogy a Fidesz vezetőinek mindent szabad.

Ezeknek a korrupciós partiknak fogunk véget vetni október 13-án.

Átláthatóságot és számon kérhetőséget hozunk az önkormányzati munkába, Győrben és az egész országban. A Momentum más ellenzéki pártok csatlakozását is várja a tüntetéshez – írták.

A „Tüntetés Borkai Zsolt és a maffiakormányzás ellen” nevű esemény szombaton 17 órakor kezdődik a győri Városháza előtt.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.