Poloska és vizeletben ázó matrac várja a dolgozókat a BKV munkásszállóján

2019. augusztus 11., 12:55

Szerző:

A csábító álláshirdetések ellenére emberhez kevéssé méltó állapotok uralkodnak a Budapesti Közlekedési Vállalat Méta utcai munkásszállóján – számol be egy hosszú cikkben a Privátbankár. A portál a cég egyik munkatársának a levelére hivatkozva ír erről.  „A 62-es szoba kulcsát kaptam meg. A szobát elfoglalva lettem figyelmes a kellemetlen szagokra. Mint kiderült előttem egy epilepsziás lakta a szobát, aki betegségéből adódóan időnként ágyba vizelt. A matrac dohos volt. Ezt jeleztem és kicserélhettem egy másikra, ami ugyan nem volt nedves az ürüléktől, de foltos és lyukas volt, gondolom cigarettával kiégethette valaki” - hangzik a levél, amelynek a szerzője emiatt barátoknál vagy egyszerűen az autójában alszik, és onnan megy munkába.

Fotó: Privátbankár

Nem túlságosan hízelgő a véleménye a munkásszállókról Naszályi Gábornak, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnökének sem, aki a Privátbankárnak elmondta, a BKV többi munkásszállóján is hasonló a helyzet. Szerinte előfordul, hogy a magasabb buszsofőrök csak összekuporodva férnek el a gyerekekre méretezett ágyon, a túl kicsi szobák mellett lepusztult mosdó és mocsok mindenütt – Ennél a börtönökben is jobb körülmények lehetnek – nyilatkozta lesújtóan a szakszervezetei elnök. 

A Privátbankár cikkére a BKV egy lapunkhoz is eljuttatott közleményben reagált, azt állítva, határozottan visszautasítják Naszály Gábor állításait, a cég az elmúlt években kiemelt hangsúlyt fektet munkavállalói komfortérzetének a javítására.  A BKV jelenleg három munkásszállót üzemeltet, 2019. év őszétől egy újabb saját tulajdonú munkásszálló nyitja meg kapuit, a nagy érdeklődésre való tekintettel pedig egy további, jelenleg nem üzemelő munkásszálló felújításáról született döntés, de tervezik új munkásszálló építését is. A végállomási tartózkodókban elkezdték belépőkártyás rendszer kiépítését, sok tartózkodót újítottak fel, vizesblokkokkal és klímaberendezéssel, szódagépeket, hűtőket és mikrohullámú sütőket helyeztek ki, fejlesztik a wifi-hálózatot és cserélik a bútorokat.

A BKV közleménye egy betűvel sem cáfolja a poloskákról és vizeletben ázó matracokról szóló levelet.