Azahriah: Tegnap többet értünk el, mint bármely ellenzéki kapálózás az elmúlt évtizedben

Azahriah is a szervezői között volt pénteki, gyermekbántalmazás ellen és az áldozatok védelmében meghirdetett civil tüntetésnek a Hősök terén. Bár személyesen nem volt ott, a videóüzenetét lejátszották, és ő is figyelte az élő közvetítést. Azt írta, a könnyeivel küszködött.

2024. február 17., 15:45

Szerző:

Azahriah később korlátozott ideig elérhető Instagram-történetében leírta: a megmozdulás minden egyes percét figyelemmel kísérte, szervezőtársai közül Pottyondy Edina és Osváth Zsolt beszédét külön kiemelte - szúrta ki a 24.hu.

„Végtelen büszkeség és hála töltött el végig. Zsolti, Edina beszédénél könnyekkel küszködve figyeltem, hogy mi a fene ez, meg mi ez a rengeteg ember. Egészen más volt ez, mint bármi, amit valaha megéltem. Sok év alatt az egyik legszentebb, legtisztább megmozdulás volt. Örülök, hogy részese lehettem”

– írta Azahriah.

A folytatásban arról írt, jelenlegi életszakaszában sok mindent megtapasztal, meghatározó élményeket szerez, de „látni azt, ami ma sikerült a hazámban/hazánkban, nem túlzás, hogy egetrengető élmény, ami az egész életemre kihatással lesz”. Hozzátette: ez csak a bemelegítés volt, ami megalapozza azt, ahogy a jövőben az országhoz és a segítségre szoruló emberekhez fog hozzáállni.

„Köszönöm nektek, és büszke vagyok mindenkire, aki itt volt. Facebookos kanapéhuszárkodás vagy az utcán folyó vandalizmus helyett korrekt arcok megmutatták a békés tüntetés és a civil polgári hatalom erejét. Tegnap többet értünk el, mint bármely ellenzéki kapálózás az elmúlt évtizedben”

– zárta posztját az énekes.

Azahriah mellett Pottyondy Edina  beszéde is kormánykritikus volt

Azt mondta: 

„Az állam és a magyar tásadalom süket. Odakint most szörnyek járnak, és a magyar állam a legnagyobb szörny. De az a társadalom sem jobb nála, ami csendben tűr. Az a társadalom sem jobb nála, ami elfordítja a fejét, ami még rajong is az elnyomóiért. A kegyelmi botrány egyik fontos tanulsága, hogy a magyar állam szörnyetegek búvóhelye.”

Ezután méltatta az összegyűlt ötvenezres tömeget, és azt mondta: „Ha ezt a kiállást nem az utolsó utáni lépésnek látjuk, hanem az elsőnek, akkor újra van remény.”

„Látnunk kell, hogy felelős kormány nem csak órásplakáton védi meg a gyerekeket, többnyire tőlünk, melegektől. A könyvek befóliázása, a könyvesboltok büntetése, a melegek örökbefogadásának ellehetlenítése nem gyermekvédelem. Csipán a teremtett elenségkép elleni kirakatintézkedés” – ezt már Osváth Zsolt, a tüntetés egyik szervezője mondta a beszédében. A 444 kérdésére, hogy mit gondol arról, hogy a kormánymédia betámadja őket, azt mondta: „Álljuk a sarat, nekünk nincs takargatnivalónk, nincsen félnivalónk.”

(Kiemelt képünk: Azahriah. Fotó: Azahriah 2023 Instagram)

 

 

 

 

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.

A csütörtöki Kormányinfón kiderült, hogy Gulyás Gergely szerint kivel fog össze Magyar Péter, hogy elfogadja-e Orbán Viktor Zelenszkij meghívását, hogy mi a helyzet a kórházak adósságával és milyen megállapodása lesz Magyarországnak Kínával.