Az utasok 99 százaléka rendesen viseli a maszkot a vonatokon

2020. szeptember 24., 09:41

Szerző:

Az utasok 99 százaléka jól viseli a szájmaszkot a vonatokon, illetve ha felszólítják erre, akkor együttműködő - mondta Biber Anett, a MÁV szóvivője csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A maszkviselés szabályainak megsértése az elmúlt héten tíz esetben összesen 172 perces vonatkésést okozott - közölte a MÁV-Start Zrt.

Biber Anett elmondta: szeptember 17-én egy balatoni járaton egy utas megütötte a jegyvizsgálót, aki a maszk használatára szólított fel őt. Ebből rendőrségi ügy lett, és a vonat csak jelentős késéssel tudott továbbhaladni.

Hangsúlyozta, a vasúttársaság mindent megtesz a biztonságos utazásért a járvány idején, de ehhez az emberek együttműködésére is szükség van.

Hangsúlyozta, szabad téren, a nyílt peronon továbbra sem kötelező maszkot hordani, viszont minden zárt helyen kötelező 6 éves kor felett.

 

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.