A zsaruk fejbe lőtték és a kocsiba tuszkolták? – Mi az igazság?

Kategorikusan kizárja a szakértő, hogy fegyverrel fejbe lőtték volna a rendőrök tavaly december 11-én este a hevesi M. Andrást – számolt be a online kiadása.

2010. június 2., 11:05

Rendőri bántalmazás miatt tett feljelentést tavaly december 12-én a 30 éves M. András. Azt állította, hogy előző este a szüleihez tartott Hevesen, amikor két járőrautó állt meg mellette. A kocsikból kiszálló egyenruhások gáz-, riasztó- vagy gumilövedékes fegyverrel közelről fejbe lőtték őt. Ezután betuszkolták az egyik jármű csomagtartójába, és a városszéli tóhoz vitték. A vízparton ütlegelték, közben „cigányoztak”. Végül belökték a vízbe, majd a sorsára hagyták. M. elismerte, hogy az esetkor ittas volt.

Az üggyel kapcsolatban hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, jogellenes fogva tartás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az Egri Nyomozó Ügyészségen.

Az igazságügyi orvosszakértő szakvéleménye is. Ez egyértelműen és kategorikusan kizárja, hogy lövéstől származó sérülés lett volna a feljelentő homlokán. Gáz- vagy riasztópisztoly esetén égési nyomnak kellett volna lennie, más fegyvernél lőportasaknak. Ha gumilövedéket használnak, az súlyos agyroncsolódást is okozhatott volna, nem csak eszméletvesztést – közölte az ENyÜ vezetője.