A nap vicce: a Fidesz szerint a Soros-szervezetek a törvények megkerülésére buzdítják a migránsokat

2018. november 15., 16:54

Szerző:

Megdöbbentő és felháborító, hogy a „Soros-szervezetek” a törvények megkerülésére buzdítják a migránsokat – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója a közmédiának nyilatkozva csütörtökön Budapesten.

Hidvéghi Balázs azt mondta, egy most nyilvánosságra került, rejtett kamerával készült felvételen az egyik „Soros-szervezet” arra okítja a migránsokat, hogyan vezessék félre a menekültügyi hatóságokat, kerüljék meg a törvényt és mondjanak magukról mást, mint a valóság. Hozzátette, hogy a felvételen elhangzik, hogy üldözött kereszténynek érdemes mondani magukat, és tanítják is az imádkozást. (A szervezet mindezt tagadja, szerintük manipulatívan összevágott felvétellel akarnak uszítani a menekültek ellen. Amúgy semmi nyoma annak, hogy bármi közük lenne Soros György bármilyen alapítványához.)

Hidvéghi szerint a felvétel bizonyíték arra, hogy „a Soros-hálózat” tudatosan hazudni tanítja a migránsokat, és jó, hogy nyilvánosságra került a felvétel,

mert a nyilvánosságot tájékoztatni kell arról, mi zajlik Európa határainál.

A közlemény különösen vicces annak fényében, hogy épp a napokban szökött Magyarországra a volt macedón miniszterelnök, Nikola Gruevszki börtönbüntetése elől. A volt kormányfő útlevéllel sem rendelkezik, ezért rengeteg a kérdés azzal kapcsolatban, hogyan léphette át a macedón–szerb, és a szerb–magyar határt. Ahogy a Magyar Helsinki Bizottság felhívta rá a figyelmet, a jogszabályok szerint Gruevszkinek jelenleg valamelyik tranzitzónában kellene várakoznia menedékjogi kérelmének elbírálására. Gruevszki azonban Budapesten tartózkodik. 

Határátlépéséről ma Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt közölte, hogy Gruveszki Magyarország egyik külképviseletén tett szándéknyilatkozatot arra, hogy menedékkérelmet kíván benyújtani. A kancelláriaminiszter azt nem árulta el, hogy melyik ország nagykövetségén vagy konzulátusán jelentkezett be a hazájában körözés alatt álló macedón exkormányfő. Arra a kérdésre, hogy miképpen hagyhatta el Macedóniát a vesztegetési botránya miatt kétéves börtönbüntetésre ítélt Gruevszki, akinek a macedón hatóságok tavaly júliusban bevonták az útlevelét, a tárcavezető úgy felelt, a magyar hatóságoknak semmi közük ahhoz, hogyan hagyhatta el országát a volt miniszterelnök, ráadásul a balkáni országok között útlevél nélkül, személyi igazolvánnyal is lehetséges átlépni a határokat.

Ma a 24.hu megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt a Várkert Bazár előtt az ügyről. Azt kérdezték tőle, hogyan lehetséges, hogy egy macedón bűnöző illegálisan érkezett az országba, és nincs a tranzitzónában.

– Ez egy jogi kérdés, hát forduljon a jogászokhoz!

– felelte a jogász végzettségű miniszterelnök.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.