A Momentum politikusa példát mutatott emberségből, amikor szolidaritását fejezte ki a DK-val, miután Gyurcsányéknak mindene leégett

2018. november 17., 19:46

Szerző:

– Megdöbbenve olvastam a Demokratikus Koalíció irodáit elpusztító tűzkatasztrófa hírét. Szerintem egy dolog van, ami egészen biztosan összeköti a magyar ellenzéki pártokat: és ez pedig a folyamatos spórolás, a költségek kicentizése, a hiánygazdálkodás. Mi a Momentumban gyakran olyan alapvető dilemmákkal küzdünk, hogy szórólapokat nyomtassunk, vagy Facebook-hirdetésekre költsünk. El sem tudom képzelni, mekkora sokkot okozhat most nekik az összes ingóságuk, számítógépeik, készleteik megsemmisülése. Óriási szerencse hogy személyi sérülés nem történt. Tiszta szívből kívánom a párt teljes közösségének azt, hogy minél hamarabb talpra tudjanak állni ebből a tragédiából!

A bejegyzést Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom politikusa, volt elnökségi tagja tette közzé a Facebook-oldalán azután, hogy teljesen leégett a DK és a Gyurcsány Ferenc vezette párt alapítványának központi irodája edig tisztázatlan körülmények között. Szombaton délután ugyanis kigyulladt az irodaház, ahol a DK országgyűlési képviselőinek, a DK-nak és a DK pártalapítványának az irodái vannak. A tüzet estére sikerült megfékezni, ám a kár jelentős, noha – és a DK ezt emelte ki közleményeiben – személyi sérülés szerencsére nem történt.

Cseh Kataliné az első szolidáris ellenzéki gesztus Gyurcsány pártja felé.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.