A Momentum egy trükkel megoldotta, hogy a köztelevízió leadja az Európai Ügyészségről szóló reklámot

2019. május 11., 11:20

Szerző:

Hónapokon át elutasította az M1, hogy leadják az Európai Ügyészségről szóló reklámfilmet. Az ügyészséghez való csatlakozás érdekében Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő aláírásgyűjtést kezdeményezett, az ezt reklámozó film pedig arról szól, hogyan tűntek el az uniós pénzek Magyarországon. A köztévé péntek este mégis leadta a filmet – vette észre a 444.

A portál emlékeztet arra, hogy Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója januárban még azzal utasította vissza Hadházy kérelmét, hogy szerinte nem közérdekű információ az, hogy aláírásgyűjtés zajlik az uniós ügyészséghez való csatlakozásról.

Most azért sikerült a hirdetést mégis bemutatni a köztévében, mert az EP-választás előtt minden párt lehetőséget kap, hogy kampányidőben a közmédiában politikai reklámokat jelentessen meg.

A Momentum Mozgalom pedig saját kampányfilmje helyett az Európai Ügyészségről szóló aláírásgyűjtés reklámját nyújtotta be.

Az eredeti verzióhoz képest annyi a változás, hogy kitakarták benne Tiborcz István, Garancsi István és Mészáros Lőrinc arcát.

 

Így ezúttal a Duna TV nézői olyan mondatokat hallhattak, mint például

„Az elmúlt 15 évben napi 2 milliárd forintot kaptunk az uniótól. Ezeknek a pénzeknek a jelentős részét azonban nem az ország javára, hanem fideszes zsebek kitömésére fordították. 28 tagállamból 22 már csatlakozott az Európai Ügyészséghez, de Orbán Viktor nem akar elszámolni az uniós pénzekkel. Ez pofátlanság!”

Hadházy Ákos tavaly szeptemberben indította petícióját annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. Április elejéig félmillió aláírás gyűlt össze.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.