Több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze Hadházyék azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

2019. április 6., 13:30

Szerző:

Hadházy Ákos tavaly szeptemberben indította petícióját annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A független országgyűlési képviselő ma az újpalotai piacon jelentette be, hogy már túl vannak a félmillió aláíráson.

Hadházy célja az, hogy még az európai parlamenti választások előtt összegyűljön egymillió aláírás, amelyeket aktivisták gyűjtenek országszerte. Az Orbán-kormány viszont hallani sem akar a csatlakozásról.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

– Az országjárásunknak pont az a tapasztalata, hogy az emberek támogatják az Európai Ügyészséghez csatlakozást, csak még nem tudtunk mindenkihez eljutni. Különösen a kisvárosokban és községekben élők eléréséhez kellenének a pártok aktivistái. Arra kérünk viszont mindenkit, hogy ahova még nem jutottak el az önkénteseink és pártok aktivistái sem, gyűjtsenek saját maguk is

– írta a képviselő Facebook-bejegyzésében.

Az ívek letölthetők és nyomtathatók innen: https://europaiugyeszseget.hu

Hadházy megjegyezte, hogy nem csak a jelenlegi, hanem az összes elkövetkező kormány feje felett ott lebeg majd az EU-s ügyészség, ha végre csatlakozunk, ami jelentősen csökkentné a korrupció kockázatát.

– A politikusok egyszerűen kétszer meggondolnák, mielőtt belenyúlnak a közös kasszába

– tette hozzá. 

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.