Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze Hadházyék azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez

2019. április 6. 13:30 - szerző: 168 Óra

Hadházy Ákos tavaly szeptemberben indította petícióját annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A független országgyűlési képviselő ma az újpalotai piacon jelentette be, hogy már túl vannak a félmillió aláíráson.

Hadházy célja az, hogy még az európai parlamenti választások előtt összegyűljön egymillió aláírás, amelyeket aktivisták gyűjtenek országszerte. Az Orbán-kormány viszont hallani sem akar a csatlakozásról.

Fotó: Facebook/Hadházy Ákos

– Az országjárásunknak pont az a tapasztalata, hogy az emberek támogatják az Európai Ügyészséghez csatlakozást, csak még nem tudtunk mindenkihez eljutni. Különösen a kisvárosokban és községekben élők eléréséhez kellenének a pártok aktivistái. Arra kérünk viszont mindenkit, hogy ahova még nem jutottak el az önkénteseink és pártok aktivistái sem, gyűjtsenek saját maguk is

– írta a képviselő Facebook-bejegyzésében.

Az ívek letölthetők és nyomtathatók innen: https://europaiugyeszseget.hu

Hadházy megjegyezte, hogy nem csak a jelenlegi, hanem az összes elkövetkező kormány feje felett ott lebeg majd az EU-s ügyészség, ha végre csatlakozunk, ami jelentősen csökkentné a korrupció kockázatát.

– A politikusok egyszerűen kétszer meggondolnák, mielőtt belenyúlnak a közös kasszába

– tette hozzá.