A kormánytól nem kapta meg, az Európai Bizottságtól kéri el az oltási tervet Ujhelyi István

Szerinte az sem egyértelmű, kész van-e a terv.

2021. január 2., 16:40

Szerző:

 

 

Az Európai Bizottságtól kéri el a magyar kormány oltási tervét Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, miután a kormánytól többszöri felkérésre sem kapta meg, írja a politikus közleménye. Pontosabban még nem kapta meg: az Emmi jelezte, nem illetékes, a KKM és és a BM pedig 45 napos határidőt adott meg a válaszadásra (a veszélyhelyzetben ennyir emelte fel a kormány a közérdekű adatigénylés határidejét). Ujhelyi úgy gondolja, a kormánynak le kellett adnia az Bizottsághoz egy ilyen tervet.

 

Ujhelyi úgy látja, nem egyértelmű, kész van-e már a stratégia vagy sem, mindkettőre utaltó nyilatkozatok hangoztak már el a kormány részéről. Azt is bírálta, hogy nem járnak elöl a Fidesz politikusai a beoltakozással jó példával. „Orbán Viktor álságos módon azzal hárít, hogy megvárja, míg rákerül az oltási sorrend, miközben nem tudjuk, hogy kinek hol a helye a sorban, nem tudjuk mi alapján osztályoznak, egyáltalán ki dönt ebben a kérdésben. Ráadásul a kormányfő a később hiánycikké vált influenza-oltás propagálásakor még nem volt ennyire előzékeny” – fogalmazott Ujhelyi. 

 

„Jogunk van tudni, hogy mit tartalmaz pontosan a kormányzat oltási stratégiája, illetve, hogy milyen ütemezésben, milyen körben, milyen kapacitás-háttérrel tervezi a kormány beadni a vakcinákat!" – hangsúlyozta az MSZP politikusa. 

 

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.