A kormányfő és az ő mikrofonja: most már nem a kövér, hanem a tetovált Orbán „halála”

2018. július 1., 14:02

Szerző:

A magyar emberek ma azt várják a kormánytól és a rendőrségtől, hogy védje meg az országot, a családokat, a közös értékeket és eredményeket a külső és belső veszélyektől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén, ahol az intézmény rektorával humorizálni is igyekezett egy kicsit a köszöntőbeszédét követően.

A Hír Televízió bekapcsolt kamerájának és a szintén működő mikrofonnak köszönhetően ugyanis a nagyérdemű is tudomást szerezhetett arról: Orbán örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy csak egy tetovált alkarú, frissen avatott rendőrtisztet látott.

„Egy tetovált volt. Mindegy, én csak egyet láttam, egy tetovált volt. De a többi rendben volt” – mondta a hamarosan közigazgatási bíróságok felett őrködő Patyi Andrásnak, mellette pedig ott állt Pintér Sándor belügyminiszter is.

Mint közismert, 2012-ben Orbán azt mondta az október 6-i ünnepségen a honvéd tisztek elvonuló csapatát mustrálva, hogy:

„Jól néznek ki a legényeink, jól néznek ki... Nincs köztük kövér, az a halálom... pocakos tábornokok velünk gyalogolnának, nagyon jól nézne ki...”