A DK teljes könyvelése is megsemmisült a hatalmas szombati irodatűzben

2018. november 19., 15:42

Szerző:

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke hétfőn sajtótájékoztatót tartott a szombaton leégett pártirodájukról. Molnár azt mondta, ma már beengedték őket az épületbe, ahol azt látták, hogy semmi sem maradt, elégett, azért semmisült meg, mert a tető gerendái ráestek vagy a tűzoltás során víz érte – írja az Index.

– A könyvelésünk, az irataink, a különböző pénzügyi papírjaink is mind megsemmisültek

– jelentette be az alelnök.

Hozzátette, hogy szerencsére az Állami Számvevőszéknek a választás után indult eljárása majdnem a végéhez ért. Minden adat, ami az ÁSZ-nak kellett, az ott van ÁSZ-nál. A DK szerverei másik épületben voltak, így azokban nem esett kár.

Fotó: Facebook

Molnár azt is elmondta, hogy nemcsak számítógépek és iratok semmisültek meg, hanem az összes aláírásgyűjtési papír, amit a közvetlen főpolgármester-választásért és az Európai Ügyészséghez csatlakozásért gyűjtöttek, ez több tízezer aláírást jelent. Továbbá kortárs művészeti alkotások, valamint 30 dolgozójuk, önkéntesük személyes tárgyai.

Molnár megköszönte a pénzbeli adományokat, illetve a Párbeszédnek és az MSZP-nek , hogy helyet ajánlottak fel nekik, de azt is megjegyezte, hogy ezt nem fogadjhaták el, más megoldást kell találniuk. Amíg ez sikerül, a Képviselői Irodaházban fognak dolgozni.

A tűzoltóság egyelőre nem tudja, hogy van-e összefüggés a kigyulladt földszinti szagelszívó és a tetőtéri tűz között. A legnagyobb kár az ötödik emeleten keletkezett, a pártiroda teljesen megsemmisült.

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.