Vizsgálják, hogy a szagelszívó okozta-e a tüzet a DK irodájában

2018. november 19., 12:17

Szerző:

Elképzelhető, hogy egy szagelszívó miatt gyulladt ki annak a Teréz körúti irodaháznak a teteje, amelyben a Demokratikus Koalíció központja is volt – írja az ATV.

A tűzoltókat szombaton a földszinti étterem miatt riasztották, mert egy szagelszívó kigyulladt, de oltás közben kiderült, hogy az épület teteje is lángra lobbant.

– A tetőszerkezeti tűzeset előtt, ugyanabban az épületben, a földszinten egy étterem konyhájában a szagelszívó berendezés égett, ehhez riasztották a tűzoltókat, majd a tűzoltás közben értesítették a kollégáimat, hogy a tetőszerkezetben is tűz keletkezett. Hogy a kettő között van-e összefüggés, azt még nem tudjuk megmondani, hatósági eljárás keretében vizsgáljuk a tűz keletkezési okait

– nyilatkozta az ATV Híradójának Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelem szóvivő-helyettese.

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A DK szóvivője, Rónai Sándor szombati közleményében bejelentette, hogy a tűz elsősorban az épület 5. emeletét érintette, ahol a pártiroda is található, amely teljesen megsemmisült. A tető beomlott, falak dőltek ki, a berendezés elégett. Az anyagi kár jelentős, de személyi sérülés szerencsére nem történt.

Gréczy Zsolt azt mondta az ATV-nek, még nem tudták felmérni az anyagi károkat, de gyakorlatilag mindenük odaveszett. Egyelőre mindenki próbálja feldolgozni, hogy gyakorlatilag elvesztették a második otthonukat, hiszen rengeteg időt töltöttek a pártirodában.

– Rengeteg személyes holmi veszett oda, családi fényképektől iratokig, a számítógépektől a párt összes molinója, amikkel rendezvényeken képviseltük magunkat, odaveszett a sajtóiroda, a sajtóterem, az összes tárgyaló. Jelenleg próbáljuk rendezni a viszonyokat

– jegyezte meg a DK frakciószóvivője.

Közben az MSZP és a Liberálisok is felajánlották a Demokratikus Koalíciónak, hogy ameddig nem találnak jobb megoldást, nyugodtan dolgozzanak az ő irodáikban.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.