Sváby András fényképeivel ver át magányos nőket egy francia férfi

2019. szeptember 14., 12:35

Szerző:

Egy francia csaló élt vissza Sváby András, az ATV műsorvezetőjének képével. Egy magát Patrick Illacnak nevező férfi Sváby fotóival készült internetes oldallal és egy Sváby arcképével ellátott személyi igazolvánnyal cserkész be magányos nőket és csal ki tőlük kisebb-nagyobb összegeket – tudta meg a Blikk.

A probléma sokkal több, mint egy áloldal okozta kellemetlen helyzet, Finnországban ugyanis már rendőrségi ügy van a csalásból. Sváby András figyelmét egy finn nő hívta fel levélben.

– A férfi, aki a személyijén is az én fotómat használja, tőle is megpróbált kicsalni pénzt, ám neki gyanús lett az egész, és megpróbálta kinyomozni, ki ez a férfi. Egy internetes képkereső szolgáltatást használva rákeresett a fotókra, így talált meg engem, és a csaló ellen feljelentést tett a rendőrségen

– mesélte a műsorvezető a lapnak.

Megjegyezte, hogy itt már bűncselekményről van szó, mivel valaki az ő és családja, illetve kutyája képeit felhasználva károsít meg embereket. A műsorvezető tenni akar ellene, ezért egyeztet egy ügyvéddel, hogy mi a teendő ilyen esetben.