Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Veszélyes tinédzser rablóbandát fogtak el Budapesten, a legfiatalabb tag egy 15 éves fiú volt

2019. november 8. 18:43 - szerző: 168 Óra

Elkaptak egy budapesti rablóbandát, amelyiknek egy 15 éves fiú a legfiatalabb tagja

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére  november 2-án este érkezett bejelentés arról, hogy az  Astoria aluljáróban öten kiraboltak két fiatal fiút.

A rendelkezésre álló adatok szerint a két fiút öten körbeállták, kábítószert kértek tőlük, az egyik fiatal még egy késsel meg is fenyegette őket. Végül elvették mind a két fiú pénzét.

A belvárosi rendőrök rövid időn belül azonosították, majd elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 20 éves H. Marcellt, a 19 éves T. Bencét, a 17 éves V. D.-t és a szintén 17 éves T. G.-t. Ötödik társuk, a 15 éves M. M. pedig önként feladta magát.

Az öt fiatal ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ráadásul két fiúnál kábítószergyanús anyagokat találtak a rendőrök.

A nyomozás során kiderült, hogy a társaság október 31-én két fiatalt, november 2-án pedig egy férfit rabolt ki a XI. kerületben, a Szent Gellért hegyen.

Az első esetben egy játszótéren támadtak meg két férfit, mindkettőjüket a földre lökték és elvették az egyik férfi mobiltelefonját és a másik férfi pénzét.

Három nappal később délután a Gellért hegyen egy padon ülő fiatalt támadtak meg, kipakoltatták a zsebeit, majd felszólították, hogy feküdjön a földre. A feltételezett elkövetők elvették a sértett mobiltelefonját, és amikor a férfi kérte vissza a készüléket, több alkalommal megütötték és megrúgták, majd futva elmenekültek a helyszínről – írta a police.hu.

Az egyik előállításról videó is készült: