Levágta a lábáról a nyomkövetőt, majd elment klímákat és ereszcsatornát lopni

2019. március 22., 10:52

Szerző:

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el egy vádlottal szemben 2016 márciusában a Veszprémi Járásbíróság az egyként Csongrád megyei Csanytelek területére. A lábán nyomkövetőt is kellett viselni, ám egy hónappal később ezt a vádlott levágta a lábáról, elhagyta a települést, és elment lopni – derül ki az ügyészségi közleményből.

A 39 éves férfi Csongrádon, egy önkormányzati intézmény két klímájának kültéri egységét, a vezetékek és rézcsövek elvágásával leszerelte, és az egységeket elvitte. A klímaegységek értéke mintegy 240 000 forint volt.

Még ugyanebben a hónapban, Felgyőn, egy vendéglátóegység klímájának 50 000 forint értékű kültéri egységét is leszerelte a réz kábelek elvágásával, és azt is ellopta. Szintén áprilisban az egyik csongrádi templom két, összesen 10 000 forint értékű réz ereszcsatornáját is ellopta.

A klímaegységeket és a csatornákat nemesfémként értékesítette, az eladáskor pedig azt mondta, hogy azok az ő tulajdonában vannak.

A Csongrádi Járási Ügyészség a vádlottat többek között, kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal, nemesfémre elkövetett lopás bűntettével, hamis magánokirat felhasználásának vétségével és fogolyszökés vétségével vádolja. A büntetett előéletű vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást indítványozott.