Bécs eddig egy tonna szeméttel kevesebbet hozott össze az eldobható poharak elleni harcban

2019. július 12., 17:21

Szerző:

Január közepétől eldobható helyett többször használatos pohárban adják ki az elvitelre szánt kávét Bécsben. A jelek szerint a rendszer kitűnően vizsgázott, az első két hónapban csaknem 50 000 myCoffeeCups bögrét bocsátottak ki, amivel

hozzávetőlegesen egy tonna hulladéktól kímélték meg a környezetet.

Az akcióhoz már 50 vállalat csatlakozott. A myCoffeeCup néven futó projektet az osztrák főváros önkormányzata is támogatja.

Az újmódi poharat 500-szor lehet felhasználni, ezzel Bécsben évente mintegy 84 millió egyszer használatos poharat válthatnak ki. A poharak egy euróba kerülnek és 50 üzletben kaphatók – írja a hvg.hu.

Ez persze szép, de igen sovány vigasz a bécsieknek, hiszen amint a Fidesz-közeli Alapjogokért Központtól ma megtudtuk, a migránsok által uralt városban, különösen annak Mariahilferstrasse nevű bevásárlóutcáján  mindennaposak a terrorcselekmények. Nálunk viszont biztonság van. 

 

 

 

Pusztán koplalással nem tudja hosszú távon megtartani a kívánt testsúlyt, ráadásul az egészségét kockáztatja, ha nem adja meg a szervezetének a megfelelő tápanyagot. Aggodalomra azonban semmi ok, az egészséges karcsúság igenis elérhető néhány egyszerű szabály betartásával.