A rezsibiztos után végre a kormány is megszólalt E.ON-ügyben

2018. február 16., 13:15

Szerző:

„Az E.Onnak a már létező ajánlatát félreértelmezték a sajtóban, hiszen az csak a jóval magasabb fogyasztású rétegnek, magyarán a nagyfelhasználóknak nyújt kedvezményt. A kisfelhasználóknál máig nem tudnak az energiacégek az állami közműveknél kedvezőbb ajánlatot tenni" – mondta Kádár Andrea Beatrix, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) energetikáért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a Napi.hu tudósítása szerint.

Mint arról beszámoltunk, az E.ON évi 13 ezer, azaz havi bő ezer forinttal olcsóbban kínálja a gázt bitonyos fogyasztóinak, mint az állami szolgáltató. A cég az árat 2500 köbméteres fogyasztást feltételezve kalkuláta ki, az ajánlat tehát azoknak szól akik átlagosan legalább 25 ezer forintos gázszámlát hoznak össze.

Németh Szilárd brüsszelezős kirohanása után az E.ON kínos magyarázkodásba kezdett, ugyanarra hivatakozva, mint most az államtitkár, tudniillik ők kifejezetten a nagyobb fogyasztókra kalibrálták a díjszabást.

A helyzet azonban az, hogy valójában egy nagyobb családi házban is simán kijöhet ekkora rezsi.

10:48

Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.