24 órán belül az összes jegy elkelt Alföldi Róbert két szigetvári előadására

2018. április 23., 13:34

Szerző:

Gyakorlatilag 24 órán belül kapkodták el a 700 jegyet az az Alföldi Róbert főszereplésével futó Igenis, miniszterelnök úr! című komédia két május 27-i szigetvári előadására, amelyre szombaton délután négy órakor indult meg a jegyértékesítés:

Fotó: Atrium Színház/Szabad Pécs

 

– írja a Szabad Pécs.

Április 17-én jött a hír, hogy váratlanul és indoklás nélkül lemondták a kormánykritikus darab pécsi előadását. Alföldi a Zsolnay Színházban lépett volna fel az Atrium Színház komédiájában, amelyet végül Szigetvár kulturális központja fogadott be.  

A kiváló gazdálkodása okán állami gyámság alá helyezett Páva Zsolt, pécsi polgármester egy videóban egykedvűen és reflexből letagadta, hogy a pécsi előadás elmaradna, azóta sem érti senki, vajon mi vezérelte, hogy ekkorát hazudjon. 

Alföldit korábban Zalaegerszegről tiltottak ki, a Veiszer Alinda által moderált műsort DK-s polgármester által vezetett Zalaszentgróton tartották meg, finoman szólva is teltház előtt. Szigetvárt független polgármester irányítja. 

Nyolcvanegy éves korában elhunyt András Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, producer, érdemes művész, a nemzet művésze - jelentette be csütörtökön Szombathelyen Kollarik Tamás, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság elnöki főtanácsadója és Lovass Tibor, a Savaria Filmakadémia elnöke a 11. Savaria Filmszemle keretében rendezett médiakonferencián.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.