Rejtélyes okokból Pécsről száműzték, Szigetvár befogadja az Alföldi Róbert főszereplésével készült színdarabot

2018. április 20., 18:12

Szerző:

Pár napja a pécsi Zsolnay Színház indoklás nélkül lemondta az Igenis, miniszterelnök úr! május végi bemutatóját. A két részes válságkomédia főszereplője Alföldi Róbert, a közönségdíjas előadás kormánykritikát tartalmaz. A szomszédos Szigetvár kulturális központja viszont befogadja az Átrium Színház előadását – írja a Hír TV.

Pécsett az előadás május 27-én lett volna. Szigetváron a tervek szerint két előadás is lesz aznap, a jegyértékesítés már jövő héten elkezdődhet.

Részlet a darabból
Fotó: Facebook

– Elkezdtük a tárgyalásokat a produkcióval, az Átrium Színházzal, viszont akkor tudjuk majd részletesen tájékoztatni a nagyközönséget, hogyha a szerződések aláírásra kerültek, és a technikai részletek tisztázottak. Tehát megkezdtük az egyeztetéseket. abban a pillanatban, amikor van megállapodás, akkor tájékoztatni fogjuk róla a közvéleményt – fogalmazott Fábián Szilárd, a szigetvári Vigadó Kulturális Központ vezető művelődésszervezője.

A pécsi színház döntése kísértetiesen emlékeztet arra az esetre, amikor egy másik rendezvényt, a színházi rendezővel és színésszel tartott beszélgetőestet váratlanul lemondtak Zalaegerszegen a parlamenti választások előtt. Akkor a Nemzeti Színház volt igazgatója Veiszer Alindával beszélgetett volna nyilvánosan. A meghirdetett rendezvényt technikai okokra hivatkozva mondta le a zalaegerszegi önkormányzat által fenntartott Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. Később derült ki, hogy ezt fideszes utasításra  tették.

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.