Volt barátnőjét lőtte le a marylandi lövöldöző, a lányt lekapcsolták a lélegeztetőgépről

2018. március 23., 17:11

Szerző:

Meghalt egy tinédzser lány, akit volt barátja lőtt le kedden egy marylandi iskolában - írja az NBC News. A támadó nem csak a 16 éves diákot, de egy 14 éves fiút is meglőtt. Ő a lábán sérült meg, és már másnap ki is engedték a kórházból.

Jaelyn Willeyt a fején érte a golyó, szülei ma döntöttek úgy, hogy lekapcsolják őt a lélegeztetőgépről. A lány már agyhalott volt. Kidertült, hogy a korábbi  barátja, a 17 éves Austin Rollins ölte meg, aki szintén az iskola tanulója volt. Rollins a helyszínen lévő őrrel keveredett tűzpárbajba, de azt nem lehet tudni, hogy abba halt -e bele, vagy esetleg saját magát lőtte le.

Nagyon úgy tűnik, hogy Rollins nem ámokfutást akart rendezni, hanem volt barátnőjével, aki nemrég szakított vele, akart végezni.

 

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).