Hozzánk is ellátogathatott Trump főideológusa, aki szerint a hős Orbán a színtér legjelentősebb figurája

2018. március 12., 15:53

Szerző:

Európában turnézik Steve Bannon, a Fehér Ház egykori nemzetbiztonsági tanácsadója, Donald Trump amerikai elnök választási kampányának egyik főideológusa, aki szeretett volna találkozni Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel is  – írja a The New York Timesra hivatkozva a Magyar Nemzet.

Az amerikai lap Bannon belső köreiből szivárgó információkra hivatkozva írt erről. Maga a bukott politikus, az amerikai szélsőjobb, az alt-right egyik vezére a The New york Times kérdésére ezt nem erősítette meg, de nem is cáfolta. Azt mindenesetre elárulta,

csodálója Orbánnak, akit „hősnek” tart, „a színtér legjelentősebb figurájának”.

Arról nincsenek információk, hogy a találkozóra végül sort kerítettek-e.

Steve Bannon
Fotó: Youtube

Bannon svájci és olaszországi látogatásait követően a franciaországi Lille-ben, a szélsőjobboldali Nemzeti Front (FN) kongresszusán bukkant fel, ahol beszédet is mondott – emlékeztet a The Washington Post. „A történelem a mi oldalunkon áll” – mondta Marine Le Pen pártjának, hozzátéve, hogy szerinte sorozatos győzelmeket fognak aratni.

A lap úgy tudja, hogy Bannon eredetileg annak az Európa jövőjéről szóló konferenciának lett volna a vendége, amelyet a Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány szervez, a Magyar Nemzet információi szerint pedig azért esett a választás Bannonra, mert „megosztó személyiséget” kerestek.

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).