Elfogták a hamburgi robbantót

2017. december 18., 17:47

Szerző:

Elfogták a vasárnapi hamburgi robbantás feltételezett elkövetőjét. A gyanúsított egy 51 éves német férfi – közölte a helyi rendőrség.

A városi gyorsvasút Veddel nevű állomásán működő biztonsági kamerák felvételei alapján azonosított gyanúsítottat egy körzeti megbízott ismerte fel és vette őrizetbe hétfő délelőtt az egyik kerületi rendőrkapitányság közelében.

Fotó: Youtube

A rendőrség korábbi közleményei szerint az S-Bahn állomáson vasárnap kora este „kisebb detonációt" okozott egy „valószínűleg pirotechnikai eszköz", rövidebben egyfajta petárda, amelyet egy zacskóban a peronon hagytak. A robbanásban megsérült egy szélfogó több üvegtáblája. Egyelőre semmi nem utal arra, hogy a robbantás terrortámadást terrortámadásnak szánták volna 

Hírportálok beszámolói szerint egy rendőrségi szóvivő hétfőn elmondta: nem találtak arra utaló jeleket, hogy az eset – amelynek nincsenek sebesültjei – összefüggésben lehet a terrorizmussal, a felrobbant szerkezet pedig a Németországban tiltott pirotechnikai eszközök leginkább elterjedt típusába, a származási hely alapján lengyel petárdának nevezett eszközök családjába tartozhat.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.