Donald Trump nevét vette fel egy izraeli focicsapat

2018. május 15., 14:37

Szerző:

Az amerikai elnök egyik közelmúltban tett kijelentése annyira megtetszett az izraeli Beitar Jerusalem labdarúgóklubnak, hogy hálájuk, illetve Trump iránti tiszteletük jeléül felvették az USA 45. elnökének vezetéknevét – írja a Business Insider nyomán a hvg.hu

Trump egy tavaly decemberi nyilvános beszéde alkalmával Jeruzsálemet nevezte meg mint Izrael fővárosa, mikor bejelentette a Tel-Avivban található amerikai nagykövetség Jeruzsálembe történő átköltöztetését – amely miatt tünetetések kezdődtek, majd összecsapások törtek ki a Gázai övezetben; a véres konflikusnak máris több mint negyven halottja és csaknem 2000 sebesültje van. 

Az átnevezésről szóló hírt a csapat Facebook-oldalán jelentették be, hozzátéve, hogy a döntés véglegesítését követően a továbbiakban már Beitar Trump Jerusalem néven szerepelnének.

Szurkol a csapat
Fotó: Youtube

A csapat  leglelkesebb hívei a La Familia nevű, arabellenes nacionalista szurkolói csoport tagjai, akik saját bevallásuk szerint is kőkemény rassziszták. A Jerusalem Post cikkében felidézik, a lelátókon skandáló ultrák gyakran

„halál az arabokra" és hasonló, nyíltan fenyegető monológokat kiabálnak.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.