Donald Trump kirúgta a külügyminiszterét, aki merte kritizálni a találkozóját Kim Dzsongunnal

2018. március 13., 14:26

Szerző:

CNN úgy tudja, hogy Donald Trump amerikai elnök pénteken menesztette Rex Tillersont a külügyi tárca éléről. Helyette a CIA vezetőjét, Mike Pompeót kérte fel a posztra.

Rex Tillerson.
Fotó: Youtube

A döntés azután született, hogy Trump rábólintott egy májusi találkozóra az észak-koreai vezetővel, Kim Dzsongunnal. Tillerson a bejelentés előtt egy nappal azt nyilatkozta, nem állnak fenn a megfelelő feltételek egy észak-koreai-amerikai tárgyaláshoz. Tillerson az elnök bejelentése után afrikai körútján újságíróknak azt mondta, hogy a találkozás döntését Trump maga hozta meg. A CNN szerint az elnök ezen a napon kérte meg Tillersont, hogy mondjon le.

Pompeo a maga részéről közleményben tudatta, nagyon örül, hogy vezethette a CIA-t és örömmel néz elébe külügyminiszteri feladatainak egy olyan vezető oldalán, aki biztonságosabbá tette Amerikát. - Boldogan képviselem őt és az amerikai népet - írta a politikus.

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.