Vajon mi a baj Orbán Áronnal?

2017. november 21., 18:03

Szerző:

Orbán Győző lett a tulajdonosa az Orbán család bányáiból származó anyagokat szállító Nehéz Kő Kft.-nek. A logisztikai vállalatban eddig Viktor testvére, Áron volt az egyetlen tag és a társügyvezető is, de Áron három hete már nem az.

A mostani váltás azért lehet elsőre érdekes, mert bár a tulajdonviszonyok családon belül korábban is változtak időről időre, az egyetlen biztos pont Orbán Áron személye volt, olyannyira, hogy a cég eredetileg a válogatottan szellemes  Ideális Áron Bt. nevet viselte. Úgy tűnt, hogy a család érdekeltségeibe tartozó cégcsoportban ő felel majd a logisztikáért. Az újabb fordulat ugyanakkor nem volt teljesen előzmény nélküli sem, Orbán Győző ugyanis ügyvezetőként már júliusban visszatért a Nehéz Kő Kft.-hez.

Nem ez az első komoly váltás az Orbán család céges érdekeltségeiben, sőt az idén kifejezetten nagy a mozgás a vállalatcsoporton belül. Az egyik, aranytojást tojó tyúknak számító (csak az idén 730 millió forintos osztalékot fizető) társaságot, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-t szintén a közelmúltban választották ketté. A cég korábban a kormányfő édesanyja, édesapja és másik testvére tulajdonában volt, ez azonban október 1-jén megváltozott. A megmaradó vállalat (ami a Gánt Kő Kft. nevet viseli) kizárólag idősebb Orbán Győzőé lett, míg a vállalatból kiváló Hahót Tőzeg Kft. Orbán Győzőné és ifjabb Orbán Győző kezébe került – írja a G7.

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.