Vajna máris kirúgta a Bors és a Délmagyarország főszerkesztőjét

2017. október 18., 13:35

Szerző:

Kirúgták a Bors főszerkesztőjét, Szekeres Tamást, valamint a lap Aktuális rovatának vezetőjét, Sal Endrét egy mai értekezleten – írja a HVG, amely úgy tudja, hogy az új főszerkesztő Kovács Vince lesz, aki eddig szintén az Aktuális rovatban dolgozott. Helyettesének Kövess Lászlót, a Sztár rovat eddigi vezetőjét teszik meg, és további átalakulások is várhatók a lapnál. 

Fotó: Fotó: MTI / Konka Péter

Szegeden, a Délmagyarországnál ugyancsak értekezletet hívtak össze szerdán délelőttre, és a lap értesülései szerint ott is bejelentették, hogy mennie kell a megyei lap főszerkesztőjének és helyettesének is. Az új főszerkesztő Bonifert Gábor, helyettese pedig Gidró Krisztina lesz. Bonifert Gábor a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökének kabinetvezetője.

A hírek megjelenése után közleményt adott ki a Lapcom. Ebben megerősítik, hogy a Bors főszerkesztői pozícióját Kovács Vince veszi át Szekeres Tamástól, aki közös megegyezéssel távozik a vállalattól. A közlemény szerint a Bors főszerkesztőjének általános helyettese Kövess László eddigi főszerkesztő-helyettes lesz. Hangsúlyozzák, hogy mindkét vezető közös megegyezéssel távozik a szerkesztőségtől.

Tudatták azt is: a Kisalföld főszerkesztői, kiadóvezetői feladatait Garamvölgyi Imre látja el, aki több mint húszéves újságírói tapasztalattal rendelkezik, és már ötödik éve dolgozik a Kisalföldnél szerkesztőként. Az eddigi főszerkesztő-kiadóvezető, Nyerges Csaba közös megegyezéssel távozik

A Délmagyarország új főszerkesztőjének, valamint kiadóvezetőjének Bonifert Gábort, helyettesének Gidró Krisztát nevezték ki. A lap eddigi főszerkesztője, kiadóvezetője, Kóti Zoltán, és főszerkesztő-helyettese, Szögi Andrea közös megegyezéssel távozik a cégtől.

Bonifert Gábor több mint két évtizede dolgozik a marketing, a PR, a kommunikáció és a média területén. Ügyvezető igazgatóként hosszú évekig irányította a kormánypárti Szegedma.hu hírportált és egyéb sajtótermékeket megjelentető kiadót. Gidró Kriszta 1994 óta dolgozik újságíróként. 1998-tól a Magyar Nemzet munkatársa volt. 2005 óta él Szegeden, a Magyar Nemzet Csongrád megyei tudósítója volt, 2014-től pedig a Lánchíd Rádió szegedi stúdióját vezette. 2016 augusztusa óta a Magyar Idők belpolitikai szerkesztői és Csongrád megyei tudósítói feladatait látta el.

A Lapcom stratégiai igazgatói feladatait novembertől Élő Gábor veszi át, aki a Népszabadságot bezáró Mediaworks stratégiai igazgatói székéből érkezik a céghez. Tudatták egyben, hogy Nádori Péter tartalomfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettes még a tulajdonosi tranzakció lezárását megelőzően kérte munkaviszonya megszüntetését, ő a héten távozik a Lapcomtól.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.