Újra őrizetbe vették Czeglédy Csabát, a családi vacsora közben hívták, hogy mennie kell

2018. március 2., 23:52

Szerző:

Alig néhány órával azután, hogy felfüggesztették a mentelmi jogát, már újra őrizetbe is vették Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi önkormányzatai képviselőjét – tudta meg a hvg.hu. A portál cikke szerint Czeglédy péntek este visszatért Szombathelyre, ahol éppen családi körben vacsorázott egy étteremben, amikor hívták, hogy jelenjen meg a lakásán, mert a NAV-os nyomozók már várják. Innen állítólag Szegedre viszik vissza, ahol az előzetes letartóztatását töltötte.  

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Czeglédy csütörtökön nyerte vissza a szabadságát, miután a Nemzeti Választási Bizottság hétfőn hivatalosan is nyilvántartásba vette képviselőként, ebben a minőségében pedig védte a mentelmi jog. ezt a mentelmi jogot Polt Péter legfőbb ügyész indítványára ma az NVB felfüggesztette. Az erről szóló döntés után a politikus és ügyvéd felhívta a figyelmet, hogy ugyanazért a bűncselekményért még egyszer nem vehetik őrizetbe.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.