Tizenötmillióval drágábban építhet tésztaüzemet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég

2017. november 2., 08:25

Szerző:

Az eredetileg becsült összeg, 33 millió forint helyett 48 millió forintért építhet gluténmentes tésztát gyártó üzemet Rábaszentmihályon a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe tartozó Euro Generál Zrt. – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a kétszáz négyzetméteres üzem megépítéséről szóló meghívásos közbeszerzésen hat cégtől kértek ajánlatot, de végül csak az Euro Generál pályázott. A zrt.-ben ötvenszázalékos tulajdonrésze van a korábban Opimus Group Nyrt. néven ismert Opus Global Nyrt.-nek, amelybe Mészáros Lőrinc – a nemzet milliárdos gázszerelője, Orbán Viktor miniszterelnök barátja és egykori iskolatársa – a tavasszal vásárolta be magát.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A Magyar Nemzet az üzemről megkérdezte Rábaszentmihály független polgármesterét, Horváth Gábort, aki elmondta, nem ismeri Mészáros Lőrincet, a Győr-Moson-Sopron megyei község vezetőjeként ő majd csak ellenőrizni tudja az elkészült üzemet, hogy minden az elképzeléseiknek megfelelően alakult-e. A gyártás májusban kezdődik, az alkalmazottak szakmunkás-minimálbért kapnak majd.

Ami Mészáros Lőrincet illeti – akit a saját bevallása szerint még Mark Zuckerberg Facebook-alapítónáél is több ésszel áldott meg a sors –, róla a Forbes néhány napja írta meg, hogy egy év alatt megháromszorozta a vagyonát, amely most 105 milliárd forintra rúg, és ezzel jelenleg ő a nyolcadik leggazdagabb magyar. A felcsúti polgármesternek most 121 cége van, csak 2017-ben 82 vállalkozást alapított, az üzleti magazin történetében még nem volt példa arra, hogy valaki egy év alatt ilyen mértékben gyarapodjon.