Tállai András rámordult a MOL-ra, Mezőkövesden azonnal csökkentették a benzin árát

2017. november 12., 21:20

Szerző:

Az adóügyi államtitkár, a Nemzeti Adó-és vámhivatal (NAV) elnöke még tegnap egy Facebook-bejegyzésben dicsekedett el azzal, hogy egy állampolgári bejelentés nyomán beszélt a MOL képviselőivel, és az október 31-i helyzethez képest Mezőkövesden a benzin ára 11 forinttal, a gázolajé pedig öt forinttal csökkent.

Fotó: MTI/Vajda János

Ennek a szépséghibája csak az – jegyzi meg a hvg.hu –, hogy eközben a benzin ára gyakorlatlag mindenhol máshol emelkedett. November 1-től a benzin és a gázolaj 4-4 forinttal drágult, aztán 4-én következett egy újabb, hasonló mértékű emelkedés, 8-án pedig a MOL újra hozzányúlt az árhoz, igaz, ekkor csak a benzinét emelte 3 forinttal. Pénteken a cég még egyszer emelt, 5 forinttal drágítva a benzin és 3-mal a dízel árát. Emiatt Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke egy Facebook-bejegyzésben azt írta, hogy Tállai András gyakorlatilag visszaélt a hatalmával, amikor szólt, hogy a MOL Mezőkövesden csökkentse az üzemanyag árát. „Az üzemanyagárak piaci versenyben dőlnek el. Sem Tállai András, sem más nem szólhat bele abba, ki, mennyiért adja az üzemanyagot. Ha legközelebb majd a lángost találják túl drágának a strandon, akkor abba is bele fog szólni vörös telefonján Tállai András?” – firtatta az ellenzéki politikus.

A NAV-elnök bejegyzését elsőként a 444 kapta fel azzal a kommentárral, hogy bár egy-egy MOL-kúton a nagykereskedelmi ár jellemzően ugyanannyi, a finomítótól való távolság, a bérleti díj függvényében változhat, hol mennyit kérnek az üzemanyagért. 

Tállai András Mezőkövesd volt polgármestere, az NB I-ben jelenleg utolsó városi futballcsapat, a Mezőkövesd Zsóry FC tulajdonosa. Legutóbb arra hívta fel magára a figyelmet, hogy a mezőkövesdi idősek napja alkalmából a saját képével és aláírásával díszített csokit, illetve kalácsot ajándékozott a meghívottaknak.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.