Szombathely megkapta a több mint 15 milliárdos stadiont az Orbán-kormánytól, de a víz megfagyott a csövekben, és edzeni sem lehet

2018. március 5., 21:46

Szerző:

Nem volt víz a B közép szektorban a hétvégi Haladás FC-Vasas mérkőzésen a szombathelyi futballklub nemrég átadott 15 milliárdos stadionjában – szellőztette meg a nyugat.hu. A portál cikke szerint A szektorbeli vécéket nem lehetett leöblíteni, és nem lehetett kezet mosni sem, az ennek miértjét firtató kérdésre pedig Tóth Miklós, a futballklubot működtető kft. ügyvezetője azt mondta, az őszi idény utolsó meccse után víztelenítették és légtelenítették a rendszert, nehogy a hidegben bármi is befagyjon, a csövek annyira hidegek voltak, hogy a pénteki feltöltéskor a víz megfagyott a rendszerben. A stadion összes többi részében volt víz, csupán a B középhez vezető cső fagyott be.

Fotó: MTI/Varga György

Ez az a stadion, amelyet az első elképzelésekben szereplő nyolcmilliárd helyett végül több mint 15 milliárdba került, és amelyet Puskás Tivadar fideszes városi polgármester szerint a város a jó viselkedéséért kapott ajándékba az Orbán-kormánytól a 2017. november 8-i átadóünnepségen. Ehhez képest – derült ki az Index múlt heti cikkéből – még edzeni sem lehet benne, a kialakítása miatt ugyanis keveset süti a nap a gyepszőnyeget, mint korábban. ezért aztán kímélni kell.