Szanyi Tibor idézőjelbe tette az ünnep szót, meglincselt ÁVH-s fényképét posztolta október 23. előtt

2017. október 22., 14:32

Szerző:

Az MSZP európai parlamenti képviselője még szombaton, „Ünnephez” közeledvén kommentár kíséretében osztott meg egy bejegyzést a Facebookon az 1956-os forradalom alatt készült fényképpel, amelyen egy nőt lehet látni, amint az akkori  Köztársaság téren leköpi egy ÁVH-s tiszt tetemét.

A bejegyzés most is fent van Szanyi Tibor Facebook-oldalán, a politikus pedig még láthatóan nem döbbent rá, az egésszel csak arra teremtett lehetőséget, hogy a Fidesz kommunistázzon egy kicsit, a bejegyzés alatti hozzászólásokban ugyanis ingerülten válaszol egy-egy kétkedő kommentárra. „Időnként dühöngök, amikor azt látom, hogy a Mészáros-Habony-Vajna-féle csapat arcátlan módon teszi rá a kezét mindenre, ami mozdítható. Ilyenkor az ember értelemszerűen elbizonytalanodik, és elgondolkodik, hogy valóban jó-e az az oldal, amelyiken áll, vagy amelyiket ezidáig támogatta. Ön és az önhöz hasonlóak azonban ilyenkor segítségére sietnek az embernek, és elejtenek egy-két ehhez hasonló megjegyzést, aminek hatására a normálisan gondolkodó honpolgár fejvesztve rohan vissza Orbán Viktor karjaiba...” – írja például valaki, amire az MSZP-s politikus így reagált: „Igen szép eszmefuttatás a tolvajlás támogatásáról. Tudja, nem is érezném magam jól, ha ön és a hasonlók ránk szavaznának.”

A Fidesz nevében Gulyás Gergely frakcióvezető szólalt meg. Ő azt mondta, Szanyi Tibor posztja bizonyíték arra, hogy az ő esetében a közvetlen eszmei közösségvállalás a diktatúra állampártjával és a forradalom eltiprásával ma is fennáll. „Amennyiben az MSZP a forradalom saját jogelődje általi elárulásával ma már valóban nem azonosul, amennyiben nem a forradalom napjaiban megölt ávósok, hanem a kivégzett forradalmárok emlékét tartja megőrzendőnek és ápolandónak, valamint amennyiben a szovjet szuronyokon alapuló diktatúrával szemben ma már a független demokratikus jogállam partján áll, úgy az 1956-os forradalom holnapi, 61. évfordulóján Szanyi Tibor már nem lehet az MSZP tagja” – fogalmazott.

 A felvételt egyébként a cseh származású brit fotográfus, John Sadovy készítette, egyike a keveseknek, akiknek sikerült a helyszínen nyomon követniük az 1956-os forradalom történéseit.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.