Semmi nem állíthatja meg Orbán Viktor vejét, két híres balatoni szállodával gyarapodott a birodalma

2018. február 23., 15:40

Szerző:

A BDPST és a Longoria Holding Zrt után  egy harmadik vállalatot is a nevére vett a kormányfő veje, és ezzel  hivatalosan is övé lett két emblematikus keszthelyi szálloda is, a műemléki besorolású Hullám és a felújítás alatt álló Helikon. Utóbbihoz teniszcsarnok, klubház és pályarendszer is tartozik – írja a Heti Válasz.

Orbán Viktor veje egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban lett ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST-n kereszül. A Pannon Tessera Hospitalisban rajta kívül barátja, Paár Attila cége, a West Hungária Bau és egy RLC Alfa nevű kft. érdekelt, utóbbi közvetve Fintha-Nagy Ádám ügyvédé, akit az Átlátszó nemrég a Kulcsár Attila-féle brókerbotrány milliárdjaival hozott összefüggésbe.

A műemlék Hullám szálló
Fotó: orszagalbum.hu

A két keszthelyi szállodát és kapcsolt részeiket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti.

A mostani bevásárlással az alábbi ingatlanok vannak Tiborcz István tágas portfóliójában:

Hullám szálló, Keszthely (műemlék)

Hotel Helikon és a hozzá tartozó teniszkomplexum, Keszthely

Turai kastély

Ranolder-villa, Badacsony

Épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, Visegrád

Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, Budapest

Orbánhegyi telek, Budapest (XII. kerület, Hangya utca 30.)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.