Rossz hírt kapott Németh Szilárd

2018. április 4., 16:06

Szerző:

Az LMP bejelentette, hogy visszalépteti jelöltjét, Tenk Andrást Csepelen – erősítette meg Kanász-Nagy Máté, a párt szóvivője a 444-nek. Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP-Párbeszéd jelöltje még dél körül jelentette be visszalépését, így Szabó Szabolcs (Együtt) maradt az egyetlen baloldali jelölt Csepelen Németh Szillárd ellen.

Szabó pedig kifejezetten esélyes, nemcsak azért, mert négy éve már legyőzte a Fidesz-alelnök rezsibiztost, hanem a mostani felmérések szerint is megnyerheti az egyéni mandátumot, még a jobbikos jelölt visszalépése nélkül is.Szabó négy éve is a baloldali pártok közös jelöltjeként nyert.

Tenk András visszaléptetése válasz lehet V. Naszályi Márta bejelentésére, az MSZP-s politikus szerda délután közölte, hogy egyoldalúan visszalép a Belvárosban az LMP-s Csárdi Antal javára.

Kedden egy darabig úgy tűnt, hogy az MSZP és az LMP megállapodhatnak a kölcsönös visszalépésekről, de ebből végül nem lett semmi. Az LMP szerint azért, mert a szocialisták túl sokat kértek: három visszalépést ajánlottak, miközben 27-et vártak volna. Ennek ellenére Kanász-Nagy elmondta, továbbra is nyitottak a korrekt ajánlatokra.