„Orbán korrupt zsarnok, aki sötét diktatúrát épít" – Fáklyás felvonulást szervez a Jobbik

2017. december 11., 13:53

Szerző:

- „Sötét diktatúrát épít, korrupt zsarnok, aki a demokrácia redőnyét kívánja lehúzni, és ez ellen a párt pénteken az utcán is tiltakozni fog” – mondta ma napirend előtt a parlamentben napirend Vona Gábor Orbán Viktorra és bejelentette: péntek délután öt órára fáklyás demonstrációt hírdetett Budapestre, a Fidesz székház elé. – írja az Index.

Az előzmény a Jobbik nyakába varrt 662 miliós ÁSZ-büntetés, amely kétségessé teszi, de legalábbis nagyon megnehezíti, hogy a párt megszervezhesse kampányát a jövő évi választásra.

Vona Gábor
Fotó: MTI/Varga György

Vona hozzátette: a demonstrációt annak ellenére is is megtartják, hogy biztos abban, hogy a kormány provokátorokat fog küldeni a helyszínre. Szerinte az ÁSZ-büntetés olyan súlyos ügy, hogy Domokos Lászlónak, az Állami Számvevőszék elnökének le kellene mondania, Orbán Viktornak pedig azt üzente, hogy vonja vissza az akciót.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Dömötör Csaba úgy reagált: meglepő, hogy Vona Gábor beszél a korrupcióról, amikor pont az ő pártja keveredett csúnya korrupciós botrányba. A Jobbikot ugyanis szerinte „cakk-pakk felvásárolták kilóra, összegabalyodtak egy oligarchával, és nem tartották be a törvényeket.”  Dömötör szerint a Jobbik identitásválsággal küzd, Vona pedig a nemzeti színeket cicás képekre cserélte, nemzeti pártból kétfarkú cicapártot csinált.

 

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.