Válságtanácskozást tart a Jobbik vezetősége, az is lehet, hogy nem indulhatnak a választásokon

2017. december 7., 14:08

Szerző:

A Magyar Nemzet információi szerint javában zajlik az a tanácskozás, amelyen a Jobbik vezetősége és jogászai megvitatják, mit kezdjenek azzal a helyzettel, hogy a jelen állás szerint egyetlen fillér nélkül kell nekivágniuk a 2018-as választási kampánynak. Ha nekivágnak.

Mint megírtuk, a volt fideszes Domokos László által irányított Állami Számvevőszék (ÁSZ) 331 millió forintra büntette a Jobbikot, és további 331 millióval csökkentette a kiutalható állami támogatást tiltott pártfinanszírozás miatt. Ez pedig az ÁSZ szerint azzal valósult meg, hogy a Jobbik a „piaci árnál” jelentősen olcsóbban juthatott plakáthelyekhez.

Fotó: Facebook/Jobbik

Az érvelés azonban sánta, a piaci árat ugyanis pont azért hívják piacinak, mert a piac határozza meg, nem a hatóság. 

A Jobbik szerint a számvevőszék ráadásul úgy büntette őket szénné, hogy meg sem nézte a gazdálkodásukkal kapcsolatos dokumentumokat, azokat egyszerűen nem volt hajlandó átvenni a gazdasági igazgatótól.

Hírek szerint a Fidesz 2010-ben a Jobbiknál lényegesen olcsóbban rendezte meg a maga plakátkampányát, a számlák szerint 98 millió forintot költöttek, a számvevőszéknek azonban csak 36 milliós kiadást vallottak be. Más források szerint a kormánypárt nemhogy olcsón, de egyenesen ingyen jutott hozzá bizonyos óriásplakáthelyekhez.

Ugyancsak megírtuk, emiatt Szigetvári Viktor, az Együtt társelnöke csalás gyanújával már fel is jelentette a Fideszt.