Nem számít, hogy Áder János mit mond, a Fidesz eltörli a kötelező kéményseprést

2017. október 26., 14:25

Szerző:

Nem változtatna az Országgyűlés a kéményseprésről már elfogadott azon szabályon, amely megszüntetné a kéményellenőrzések kötelező megrendelését a családi házban élők számára. 

Fotó: Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az államfő múlt héten küldte vissza a módosítást. Azt írta, az önkéntes, megrendelésen alapuló kéményseprőipari szolgáltatás a biztonsági szint radikális csökkenését jelenti és az életveszélyes helyzetek számának jelentős növekedését eredményezheti. A nemzetközi tapasztalatok szerint a balesetek száma többszörös azokban az országokban, ahol önkéntességen alapuló rendszer működik – hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök.

Ellenzéki felszólalók, többek között Szilágyi György (Jobbik) vagy Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) és Demeter Márta (LMP) a testület ülésén kifogásolták, hogy a kormányoldal kitart a kötelező ellenőrzés megszüntetése mellett.

Szilágyi György úgy fogalmazott: a kormányoldal semmibe veszi Áder János államfő észrevételeit. Kijelentette: a kormányoldal „gyilkossági kísérletet hajt végre”, ha nem változtat az előterjesztés tartalmi részén.